Hälsocoach

HÄLSOCOACH -

KOST & SKÖLDKÖRTEL

VÄLKOMMEN PÅ HÄLSORÅDGIVNING

MED EGEN BAKGRUND FÖR ATT HITTA TILLBAKA TILL HÄLSA BÖRJADE MIN UTBILDNING TILL KOSTRÅDGIVARE SOM FORTSATTS BYGGAS PÅ GENOM ÅREN

 • Min utbildning till Licensierad Kostrådgivare gjorde jag hos Anna Halléns Utbildningar under våren 2014. Näringsfysiologi, träningsfysiologi, forskningsstolkning, vitamins betydelse samt hur kostnaden påverkar och hur vi kan använda kost för mått och viktförändringar.


 • Kunskap om sockerberoende och om ätbetenden.


 • Fördjupad kunskap om tarmhälsa , med Slutprov och Diplom. www.helenekjellin.se


 • Vitamin, Mineral Detox 3 dagar , september 2014 Näringsmedicinska skolan i Stockholm, samt andra vidareutbildningar via 


 • 2 dagars kurs om gluten och autoimmuna sjukdomar med specialister Tom O`Bryan, januari 2015.


 • 100 timmar Basmedicin, Diplom feb 2017 


 • Sköldkörtelhälsa och stress är specialkunskap, och var ordförande i Sköldkörtelföreningen 2014-2017
  Ordförande i Sköldkörtelförbundet från oktober 2018-2019


 • 2 dagars utbildning om Toxisk belastning hos Edura våren 2017

                   

 • Biofeedback/Bioresonans 2018


VAD JAG KAN HJÄLPA DIG MED


Jag kan hjälpa dig till en hållbar kost, eller specialistkost vid olika problem.

Jag råder till olika tillskott om så skulle behövas.


Vi kan träffas en gång eller vid flera tillfällen och utveckla en plan tillsammans. Uppföljning kan ske via telefon eller mailkontakt. Vad som passar oss bäst, just för dig


Med bioresonans kan jag även se de eventuella obalanser vi behöver se över. Tex näringsbrister, matsmältning och belastningar från bakterier, virus osv


Jag tar hjälp av kollegor om det skulle behövas, ifall det behövs olika provtagning. Ett kontaktnät bland terapeuter är en viktig del i att lära sig mer, så att just du får en bra hjälp.

SKÖLDKÖRTEL

-MITT SPECIALOMRÅDE


Sköldkörteln

Sköldkörteln är en körtel som väger omkring 20 gram och styrs av hypofysen i hjärnan, som skickar ut ett hormon som heter TSH - TyreoideaStimulerande Hormon.


TSH sätter takten på sköldkörtelns egna produktion av sköldkörtelhormonerna T4, T3, T2, T1 och calcitonin. Hormonerna omvandlas genom komplicerade processer i kroppen och är nödvändiga för kroppens ALLA celler och organ – i vävnader, som t ex lever, muskler och hjärna.


Sköldkörtelhormon reglerar ämnesomsättningen i varje cell i kroppen.


Om din kropp drabbas av brist eller överproduktion av sköldkörtelhormon kan man drabbas av många olika obehagliga symtom.

Det finns flera sätt att påverka själv så att man kan återfå hälsa.


Ta hjälp av mig, en terapeut eller intresserad läkare så vi kan hitta orsaken till dina besvär. Det är ett detektivarbete som jag har stor erfarenhet av, och jag hjälper dig gärna på vägen.

/Nadja