Artiklar

Nadja Öström


Mitt namn är Nadja Öström, och min resa till att bli kostrådgivare för hälsa började med att jag själv blev sjuk.


  • Frisör med Gesäll sedan 1990
  • Egen företagare sedan 1992
  • Make up artist
  • Utbildad kostrådgivare 2014
  • Utbildad i basmedicin 2017
  • Utbildad i Toxisk belastning 2017
  • Utbildad i tarmhälsa 2016
  • Utbildad i fördjupning av gluten 2016
  • Ordförande Sköldkörtelföreningen 2014-2017
  • Föreläsare om sköldkörtelhälsa och kost
  • Författare till Sköldkörtelsjuk & Frisk - Ett Inre Kaos
  •  Utbildar mig 2020 inom inflammation & immunförsvar
  • Dec 2023Herb Pharma Naturterapeut (utbildning 2022-2023)

HÄLSORAPPORTEN okt 2023

Sedan 80-talet, då alla patienter fick övergå till standardbehandling med Levaxin, har sköldkörtelsjukdomen hypotyreos ansetts vara en lättbehandlad sjukdom. Men är bristen på livsnödvändiga sköldkörtelhormoner verkligen lättbehandlad? Har experter följt upp resultatet av övergången till standardbehandlingen? Det är frågor jag ofta ställer mig själv.

LÄS MER



AFTONBLADET TV MAJ 201

Det här är folksjukdomen hypotyreos: "Blir ledsen när jag tänker på alla som drabbas - Aftonbladet TV


BOKEN HELA ALLT

Hälsorapporten

Boken HELA ALLT ger hopp vid kronisk sjukdom

LÄS HÄR


SÅ FICK NADJA RÄTT HJÄLP MED SKÖLDKÖRTELN
AFTONBLADET 2021


Norrköpings Tidning

92000 människor mår fortfarande dåligt trots behandling

LÄS HÄR


Aftonbladet

Hormponsjuka nekas medicin

LÄS HÄR

Hälsorapporten Dec 2017


Nadja Öström har i många år kämpat för att det stora antal personer som drabbas av sköldkörteldiagnosen Hypotyreos ska få rätt hjälp och behandling. Efter årsskiftet släpps hennes biografi Sköldkörtelsjuk & Frisk – Ett inre kaos. En av många efterlängtad bok där hon öppenhjärtigt berättar om sin egen resa som sköldkörtelsjuk.

LÄS HÄR


Tidningen LAND april 2018


Sköldkörtelsjuka Nadja: ”Det har varit enormt svårt att få rätt hjälp”

Hon har kämpat i åratal för att få en behandling som fungerar. Vägen dit har varit lång och påfrestande för sköldkörtelsjuka Nadja.

Till slut tog hon saken i egna händer.

LÄS HÄR


KURERA.SE Maj 2018

Många orsaker bakom sköldkörtelproblematik

Inom sjukvården anses hypotyreos vara en lättbehandlad sjukdom, men de som drabbas vet att det många gånger är mycket mer komplext skriver Nadja Öström författare till boken “Sköldkörtelsjuk och frisk” och tidigare ordförande i Sköldkörtelförbundet. Hon understryker vikten att ta nödvändiga prover för att få en tydlig bild av hormonfunktionen i kroppen.


LÄS HÄR

Hur står det till med sköldkörteln?

KURERA.SE 2017

Det tog sedan tid för Nadja att hitta en läkare som kunde hjälpa henne få rätt medicinering, i Nadjas fall rör det sig om naturligt svinsköldkörtelextrakt, ett preparat som läkare måste ansöka särskilt om för att få skriva ut. När hon väl hittade en som var villig att göra det var det som om allt föll på plats berättar Nadja


Men det räcker inte med det menar hon, utöver det krävs bra kost och att man ser över stressen i livet. Sköldkörtelpatienter bör även se över om de går med infektioner, candidaöverväxt eller tungmetallsbelastning och göra något åt det förklarar hon vidare.


LÄS MER HÄR

Hälsorapporten sept 2017

Standardmedicinen hjälper långt ifrån alla med Hypotyreos


Ett normalt TSH-värde kan inte likställas med normal sköldkörtelfunktion. Det visar en amerikansk studie bland personer som behandlas med standardmedicinen för diagnosen Hypotyreos. ”Min egen erfarenhet är identisk med detta studieresultat. Studien bekräftar det jag och otroligt många andra som behandlats med enbart Levaxin erfarit”, berättar Nadja Öström, rådgivare inom sköldkörtelhälsa och kost samt föreläsare och författare.


LÄS MER HÄR

KURERA.SE Mars 2018

Nadja gick från sköldkörtelsjuk till frisk

INTERVJU 4 mars, 2018


Fakta

Namn: Nadja Öström

Yrke: Frisör har även varit ordförande i Sköldkörtelförbundet

Aktuell: Med boken ”Sköldkörtelsjuk & Frisk - ett inre kaos”


Sköldkörteln är ett litet organ som bara väger ungefär 20 gram men vars funktion är livsviktig. ”Det har jag fått erfara under de senaste 17 åren av mitt vuxna liv och jag är smärtsamt medveten om att jag inte är ensam.” skriver Nadja Öström i inledningen av sin bok ”Sköldkörtelsjuk & Frisk – ett inre kaos”


I förordet berättar Nadja hur hon i början av 2000-talet var en levnadsglad, positiv och närmast överenergisk egenföretagare. ”För många var jag sinnebilden av den käcka frisörskan som tog sig an livet med en cigarett i ena handen och en kaffekopp i den andra. Så gott som alltid med ett leende på läpparna. Jag hade tydliga mål i sikte och jag körde på utan minsta tanke på min hälsa”, skriver hon.



LÄS MER HÄR

Hjärta för Vården Juni 2017

Nadja vill hjälpa fler

Under våren har Nadja Öström lämnat posten som ordförande i Sköldkörtelföreningen efter tre framgångsrika år. Nu vill hon hjälpa ännu fler med sköldkörtelproblem genom ökat fokus på arbetet som rådgivare inom kost, näring och sköldkörtelhälsa samt genom inspirerande föreläsningar.


LÄS MER HÄR

SVT OPINION


”Hög tid att ta sköldkörtelsjuka på allvar”


”Det är djupt beklagligt att så många drabbats av felaktig medicin, men det är lika beklagligt att alla de som skulle kunna må bra av en kombinationsbehandling eller annan medicinering inte erbjuds möjligheten”, skriver Nadja Öström, ordförande Sköldkörtelföreningen.


LÄS MER HÄR

Hälsorapporten november 2015

Kan vi skylla all viktuppgång på vår sjukdom?


Att ha drabbats av sköldkörteldiagnosen hypotyreos/låg ämnesomsättning kan vara nog så tufft med symtom som värk, minnessvårigheter, stor trötthet och allt för ofta viktproblem. De flesta går upp oförklarligt i vikt, men de finns även de som bara går ner i vikt. Men kan vi själva påverka på något sätt?


Om man går ner mycket i vikt kan det vara läge att kontrollera sina nivåer av kortisol, då brist kan ge illamående, saltsug och viktnedgång bland annat. Men de flesta har problem att kanske hålla sin vikt, och kilona smyger sig på trots att man inte ändrat sin kosthållning. I mitt eget fall förstod jag inte alls varför dessa 10 kg smugit sig på när jag till och med lagt till träning.


En låg ämnesomsättning förklarar ju en hel del, och om man är undermedicinerad/felmedicinerad så kan problem med vikten kvarstå. Har du försökt banta, men det spelar ingen roll hur lite du äter eller hur mycket du rör dig? Säger läkaren bara att du ska äta mindre och röra dig mer, och snart äter du kanske ingenting alls?


LÄS MER HÄR